سکوبندی آزمایشگاه

مزایا و معایب سکوبندی مدولار

مزایا و معایب سکوبندی مدولار

یکی از مهمترین اصول فعالیت های تخصصی در آزمایشگاه، استفاده از ابزار و مواد مرغوب و مناسب است. رعایت اصول اولیه ایمنی در زمان کار آزمایشگاهی غیر قابل چشم پوشی بوده و باید فضای آزمایشگاه برای کار با انواع مواد علل الخصوص مواد بیولوژیک و شیمیایی مناسب باشد. به همین دلیل باید سکوبندی آزمایشگاه متناسب با نیاز آن صورت بگیرد. ما در این مطلب قصد بررسی مزایا و معایب سکوبندی مدولار را داریم؛ پس تا پایان همراه ما باشید.

سکوبندی مدولار چیست؟

امروزه فضاهای کار به شکل مدولار طراحی می شوند که امکان جابه جایی سریع، رعایت استانداردهای بین‌المللی ، آسان، اقتصادی و منطبق با دستگاه ها و تجهیزات مدرن را فراهم می کند. این شیوه از سکوبندی نیاز به پیش بینی فضاهای باز دارد تا برخلاف آزمایشگاه های قدیمی، امکان دسترسی راحت به فضاهای پشت تجهیزات برای نگهداری و کنترل کیفیت وجود داشته باشد.

سکوبندی مدولار، متحرک بوده و انعطاف پذیری لازم را برای تغییر چیدمان و قرار دادن تجهیزات بزرگ را دارد. یکی از خصوصیات بارز این نوع سکوبندی، امکان تنظیم ارتفاع آن متناسب با فرآیندهای مختلف و ویژگی های فیزیکی پرسنل است. همچنین میزهای متحرک، بسیار انعطاف پذیر بوده و میزها از کشوها و کمدهای زیر آن ها، متمایز هستند. کمدها و زیر میزها را می توان به شکل مستقل طراحی کرد تا امکان قرار دادن آن ها در زیر هریک از میزها با توجه به نیاز، فراهم باشد.

مزایا و معایب سکوبندی مدولار

سکوبندی مدولار یا سکوبندی با استراکچر  C-frame دارای مزایا و معایب مختلفی است که این مزایا و معایب به صورت زیر هستند:

مزایای سکوبندی مدولار

سکوبندی مدولار آزمایشگاهی به علت طراحی انعطاف پذیر و قابلیت شخصی سازی خود، مزایای بسیاری را برای آزمایشگاه به ارمغان می آورد که مهمترین آن ها عبارتند از:

  • انعطاف پذیری زیاد: امکان تغییر راحت در چیدمان و پیکربندی آزمایشگاه متناسب با نیاز پرسنل را فراهم می کند.
  • دسترسی سریع و راحت: دسترسی آسان به تأسیسات و پشت میزهای کناری در کمترین زمان ممکن است.
  • مقاومت زیاد: متریال استفاده‌شده در این نوع سکوبندی ها، معمولا در برابر مواد شیمیایی، حرارت و رطوبت مقاوم هستند.
  • ظاهر زیبا و مدرن: طراحی های متنوع و رنگ های مختلف، امکان ایجاد محیطی کارآمد و در عین حال زیبا را ایجاد می کند.
  • بهینه سازی فضا: به دلیل نیازهای خاص هر آزمایشگاه، می توان بهترین چیدمان را برای استفاده حداکثری از فضا انجام داد.
  • کاهش هزینه های ساخت: به دلیل سرعت نصب و کاهش ضایعات، هزینه کلی پروژه کاهش پیدا خواهد کرد.
  • افزایش ایمنی: متریال استفاده‌شده در ساخت این نوع سکوبندی ها، معمولا دارای ایمنی بالایی هستند.
  • تسهیل نگهداری و نظافت: سطوح صاف و بدون درز، تمیز کردن آزمایشگاه را راحت تر می کند.
  • مقاومت در برابر خوردگی: مواد استفاده‌شده در ساخت این نوع سکوبندی ها معمولا در برابر خوردگی مقاوم هستند‌.

 

اجزا و ساختار کابینت آزمایشگاهی

معایب سکوبندی مدولار

در این قسمت از مطلب مزایا و معایب سکوبندی مدولار، به بررسی معایب این نوع سکوبندی خواهیم پرداخت؛ این معایب عبارتند از:

  • هزینه اولیه زیاد: نیاز به طراحی و ساخت سکوبندی مدولار می تواند هزینه اولیه را زیاد کند. اگر چه از نظر طول عمر، سکوبندی های مدولار به دلیل انعطاف پذیری و قابلیت تغییر خود می توانند هزینه ها را تراز کنند.
  • محدودیت در طراحی فضا: برخی از آزمایشگاه ها، به چیدمان خاصی نیاز دارند که ممکن است با ساختار مدولار مغایرت داشته باشد؛ در این موارد این نوع سکوبندی محدودیت هایی را در فضا ایجاد می کند.
  • آسیب در اثر خوردگی: چنانچه مواد ساختاری سکوبندی مدولار دارای کیفیت پایینی باشند، در برابر خوردگی و آسیب های مکانیکی آسیب خواهند دید.

 

ویژگی های فنی سکوبندی مدولار

ویژگی های فنی سکوبندی مدولار

حال که با مزایا و معایب سکوبندی مدولار آشنا شدید، زمان آن رسیده که نسبت به ویژگی های فنی این نوع سکوبندی آگاهی پیدا کنید. سکوبندی مدولار دارای یکسری خصوصیات فنی است که آن را از سایر انواع سکوبندی متمایز می کند؛ این خصوصیات شامل موارد زیر می شوند:

  • واحدهای مجزا: سکوبندی مدولار از واحدهای مجزای قابل ترکیب ساخته‌شده است که این امکان را فراهم می کند تا با توجه به نیاز هر آزمایشگاه، چیدمان بهینه شود.
  • قابلیت تنظیم ارتفاع: بسیاری از مدل های این نوع سکوبندی دارای قابلیت تنظیم ارتفاع هستند که امکان تطبیق سکوبندی با نیاز کاربران با قدهای مختلف را فراهم می کند.
  • قابلیت افزودن تجهیزات جانبی: امکان نصب انواع تجهیزات جانبی مثل شیرآلات، هود آزمایشگاهی و سینک های آزمایشگاهی مخصوص بر روی این نوع سکوبندی وجود دارد.
  • کابینت های مدولار: کابینت آزمایشگاهی می توانند با ارتفاع، عرض و عمق مختلف تولید شوند و با توجه به نیاز آزمایشگاه به صورت دلخواه کنار هم قرار بگیرند.
  • قفسه های مدولار: قفسه ها می توانند با تعداد طبقات و ابعاد مختلف تولید شوند تا برای نگهداری از انواع تجهیزات و مواد مختلف، مناسب باشند.
  • رویه کار مدولار: رویه های کار می توانند از متریال مختلفی نظیر آسکیلان ، کورین ، سرامیک ، استیل و HPL ساخته‌شده و با توجه به نوع نیاز آزمایشگاه، انتخاب شوند.

جمع بندی

ما در این مطلب به بررسی مزایا و معایب سکوبندی مدولار پرداختیم. همانطور که متوجه شدید این نوع از سکوبندی به دلیل انعطاف پذیری و قابلیت هایی که دارد، امروزه جایگزین سکوبندی های سنتی شده‌است. این نوع سکوبندی سبب می شود که فضای آزمایشگاه کاملا بهینه شود و پرسنل بتوانند راحت تر در آزمایشگاه کار کنند.​

برای مشاوره تخصصی با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

تجهیزات آزمایشگاهی دوریس، یکی از برجسته ترین مراکز تجهیز آزمایشگاهی کشور با بیش از 14 سال تجربه و راه اندازی موفق بیش از 500 آزمایشگاه در صنایع پزشکی و دارویی، بیمارستانها، پالایشگاهها، صنایع کشتی سازی و سایر صنایع در سراسر کشور می باشد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *