خرید کابینت آزمایشگاه شیمی ارزان قیمت
خرید کابینت آزمایشگاه شیمی، اولین گام در راه اندازی یک آزمایشگاه است که فضا را برای چینش دستگاه ها، ملزومات و تجهیزات آزمایشگاه آماده می کند. توجه به نکات ایمنی در زمان طراحی کابینت ها کاری ضروری بوده و باید در کنار زیبایی طراحی و ایجاد یک فضای شیک و آرام برای پژوهش، به مسائل فنی نیز توجه کرد. نصب کابینت های با دوام، زیبا و خوش ساخت، فضای آزمایشگاه را برای کارکنان مناسب تر می کند. ما در این مطلب قصد بررسی کابینت آزمایشگاهی و کاربرد آن را داریم؛ پس تا پایان همراه ما باشید.
کابینت آزمایشگاه شیمی چیست؟
کابینت آزمایشگاهی شیمی، یکی از اجزای مهم سکوبندی آزمایشگاه بوده و واحد ذخیره سازی مقاومی است که برای نگهداری ایمن تجهیزات، مواد شیمیایی و واکنشگرهای آزمایشگاهی آن را طراحی می کنند. این کابینت ها از متریال مختلفی مثل استیل ضد زنگ، فلز، PVC و MDF ساخته می شوند و به صورتی طراحی می شوند که در برابر مواد شیمیایی، ضربه و حرارت مقاوم هستند.
کابینت آزمایشگاهی با داشتن قفسه ها و کشوهای قابل تنظیم، درب های شیشه ای و قفل های ایمنی، سبب بهبود بهره وری و افزایش ایمنی در محیط های آزمایشگاهی می شود. این کابینت ها نقش مهمی در سازماندهی و دسترسی راحت به تجهیزات و مواد آزمایشگاهی دارند و موجب ایجاد یک محیط منظم و بهداشتی می شوند. شما برای خرید و سفارش این کابینت های می توانید با شماره های ما 02636108560 و 02636108570 تماس بگیرید.
کاربرد کابینت های آزمایشگاهی
کابینت آزمایشگاه شیمی، کاربردهای مختلفی دارد که سبب بهبود بهره وری و ایمنی آزمایشگاه می شود؛ برخی از کاربردهای اصلی این کابینت عبارت است از:
- ذخیره سازی و سازماندهی مواد شیمیایی و محلول ها: این کابینت ها با درب ها و جعبه های ویژه، ذخیره و نگهداری مواد شیمیایی را آسان می کنند.
- ساختاربندی فضای کاری: کابینت ها فضای آزمایشگاهی را به بخش های جداگانه و منظم تقسیم کرده و به آن ساختار می دهند.
- جداسازی مناطق: کابینت ها می توانند بین فضاهای مختلف آزمایشگاه مثل مناطق شیمیایی، بیولوژی و فیزیکی جدایی ایجاد کنند.
- نگهداری لوازم آزمایشگاهی: کابینت ها با قفسه ها و جعبه های کشویی برای ذخیره وسایلی مثل لوله های آزمایش و شیشه آلات آزمایشگاهی مناسب هستند.
- سازماندهی ابزارآلات: کابینت ها با قفسه ها، سبدهای مخصوص و سینی ها، ابزارهای آزمایشگاهی را به گونه ای در کنار هم جای می دهند که به آسانی قابل دسترس باشند.
اجزا و ساختار کابینت آزمایشگاهی
کابینت آزمایشگاه شیمی به صورتی طراحی می شود که از اجزا و تجهیزات به صورت ایمن و منظم مراقبت کنند. کابینت های آزمایشگاهی دارای ویژگی و ساختارهایی هستند که به افراد اجازه می دهند که به آسانی به مواد و تجهیزات دسترسی داشته باشند. در ادامه به اجزای این کابینت های اشاره خواهیم کرد:
- قفسه و کشوهای قابل تنظیم: به کابینت ها دارای قفسه ها و کشوهای هستند که می توانید به ارتفاع و اندازه های متنوع تنظیم شوند تا انواع مختلف تجهیزات و مواد را به شکل منظم نگهداری کنند.
- درب های شیشه ای: بسیاری از کابینت های آزمایشگاهی دارای درب های شیشه ای هستند که امکان مشاهده محتویات داخلی را بدون نیاز به باز کردن درب فراهم می کنند. این خصوصیات به افراد کمک خواهد کرد تا به سرعت مواد مورد نیاز خود را بردارند.
- سینی ها و سبدهای مخصوص: کابینت آزمایشگاه شیمی دارای سینی ها و سبدهایی مخصوصی است که به منظور نگهداری ابزارهای کوچک و حساس طراحی شده اند. این سینی ها و سبدها سبب سازماندهی بهتر و دسترسی راحت تر به تجهیزات می شوند.
- قفل های ایمنی: اکثر کابینت های آزمایشگاه قفل های ایمنی دارند که از دسترسی غیر مجاز به مواد شیمیایی و تجهیزات حساس جلوگیری می کنند. این ویژگی موجب حفظ ایمنی و امنیت در آزمایشگاه خواهد شد.
- جداسازی مناطق: کابینت ها می توانند سبب جداسازی مناطق مختلف آزمایشگاه شوند؛ به عنوان مثال، می توانند مناطق بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی را از هم جدا کرده تا دسترسی به تجهیزات و مواد مرتبط به هر بخش، راحت تر شود.
انواع کابینت آزمایشگاهی
کابینت های آزمایشگاهی انواع مختلفی دارند که هریک دارای کاربرد خاصی هستند. در ادامه به معرفی انواع کابینت آزمایشگاه شیمی خواهیم پرداخت:
- کابینت زمینی: این نوع از کابینت ها علاوه بر نگهداری مواد، به عنوان میز کار و سکوهای آزمایشگاهی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. پایه های کابینت زمینی، روی کف آزمایشگاه تراز شده و به دیوار متصل می شوند تا حرکتی نداشته باشند.
- کابینت چرخ دار: کابینت چرخ دار، دارای پایه های چرخ دار بوده که به جابه جایی راحت سکوهای آزمایشگاهی کمک می کند. این ویژگی علل الخصوص در آزمایشگاه هایی که به تغییرات مکرر نیاز دارند، بسیار مفید است.
- کابینت معلق: این کابینت ها پایه ندارند و از بالا به فریم متصل می شوند. فضای زیر آن ها خالی بوده و نظافت را راحت تر می کند.
- کابینت دیواری: این کابینت ها در ارتفاع بالاتری نصب می شوند تا فضای روی کابینت های زمینی را برای استفاده مناسب تر کند. کابینت دیواری بیشتر برای نگهداری اسناد، مدارک و مواد غیر خطرناک مناسب هستند.
خصوصیات کابینت های آزمایشگاهی مناسب
کابینت آزمایشگاه شیمی باید از نظر فنی و ملاحظات ایمنی به گونه ای باشند که خطرات مواد شیمیایی را به حداقل برسانند؛ برخی از خصوصیات کابینت آزمایشگاهی مناسب عبارتند از:
- سطح ایمنی بالا و کاربری راحت
- قابلیت دفع و کنترل مناسب آلودگی ها
- امکان تعمیر و نصب مجدد آن در محلی دیگر
- داشتن ابعاد مناسب با توجه به استانداردهای آزمایشگاهی
- مقاومت بالا در برابر خوردگی، آسیب های فیزیکی و شیمیایی
- امکان نصب و اتصال به تاسیسات تخصصی
جنس کابینت های آزمایشگاهی
در قدیم کابینت آزمایشگاه شیمی از فلز ساخته می شد، اما امروزه متریال دیگری جایگزین فلزات قدیمی شده اند. در محیطهای دارای رطوبت بالا و آزمایشگاه هایی که با آب زیاد سر و کار دارند، از کابینت های PVC بهره می برند. درمقابل کابینت های MDF مقاومت کابینت های PVC و قابلیت استریل کابینت های فلزی را ندارند.
تجهیزات آزمایشگاهی دوریس با بیش از 15 سال تجربه در زمینه راه اندازی تجهیزات و سکوبندی آزمایشگاه زیرسازی این کابینت ها را با ورق PVC 32 mm و رویه آن به انتخاب کارفرما از سرامیک ضد اسید اروپایی ، کامپوزیت آسکیلان آلمان، سرامیک Eagle و HPL اتریش که قابلیت خوردگی با موارد شیمیایی را نداشته پیشنهاد و طراحی میکند.
جمع بندی
ما در این مقاله به معرفی کابینت آزمایشگاه شیمی و کاربرد آن پرداختیم. همانطور که متوجه شدید، کابینت های آزمایشگاهی به دلیل اینکه در خطر برخورد با مواد شیمیایی قرار دارند، با کابینت های معمولی متفاوت هستند. این کابینت ها باید به گونه ای طراحی شوند که کاربران به راحتی بتوانند به مواد مختلف دسترسی داشته باشند. چنانچه به دنبال سفارش و خرید این کابینتها هستید، می توانید با تیم فروش ما 09108745060 تماس حاصل نمایید.