ابعاد استاندارد میز آزمایشگاه

میز آزمایشگاه استاندارد

طراحی و ابعاد استاندارد میز آزمایشگاه با توجه به نوع و نیاز آزمایشگاه تخصصی در طی سالیان گذشته و بر اساس فعالیت هر فضای آزمایشگاه تغییر و تکامل پیدا کرده است. در گذشته بیشتر فرایندهای آزمایشگاهی بر روی میزهای کاری و به شکل دستی مورد انجام قرار می‌گرفت. هرچند برخی از این فرایندها هنوز هم به همان روش قدیمی انجام می‌گیرند، اما امروزه اکثر فرایندهای آزمایشگاهی با تولید تجهیزات مدرن و پیشرفته با امنیت، سرعت و دقت بیشتری قابل انجام هستند.

به طور کلی آزمایشگاه‌های ایمن و کاربردی بایستی دارای سکوبندی‌های آزمایشگاهی با طراحی مناسب باشند. میزان میزبندی متناسب با تعداد کاربران موجب می‌شود تا ریسک دسترسی آنها به نقاط پرخطر کاهش یافته و میان کار کارکنان تداخلی به وجود نیاید. در این مقاله ضمن اشاره به ابعاد استاندارد میزهای آزمایشگاهی درباره انواع سیستم‌های این تجهیزات نیز توضیحاتی را ارائه می‌دهیم.

میز آزمایشگاهی استاندارد و مشخصات آن

 

ویژگی‌ها و ابعاد میز آزمایشگاهی استاندارد در به وجود آوردن محیطی کارآمد و امن نقش به سزایی دارند. در ادامه با ابعاد استاندارد میز آزمایشگاه آشنا خواهید شد.

طول استاندارد میز آزمایشگاهی

میزهای آزمایشگاهی بایستی دارای طولی متناسب با تعداد کاربران و فضای کاری باشند. این ابعاد به طور استاندارد بین ۱۲۰ الی ۲۴۰ سانتی متر خواهد بود. طول مورد نظر فضای مناسب را به منظور انجام انواع فعالیت‌های آزمایشگاهی و علمی تامین می‌کند.

عرض استاندارد میز آزمایشگاهی

میز آزمایشگاهی بایستی از عرض استاندارد که بین ۶۰ الی ۹۰ سانتی‌متر را شامل می‌شود برخوردار باشد. با توجه به عرض فوق کاربران می‌توانند به کلیه نقاط میز دسترسی راحتی داشته باشند و بتوانند تجهیزات آزمایشگاهی را به نحوی مناسب بر روی آن بچینند.

ارتفاع استاندارد میز آزمایشگاهی

ارتفاع در ابعاد استاندارد میز آزمایشگاه در حدود ۸۵ الی ۹۰ سانتی‌متر بوده که با توجه به آن کاربران می‌توانند انواع کارهای ایستاده و نشسته را با کمترین فشار و خستگی انجام دهند.

میز آزمایشگاهی استاندارد و متریال آن

 

میز آزمایشگاهی استاندارد ضمن برخورداری از استراکچر مناسب بایستی دارای متریالی مقاوم در مقابل سایش، حرارت و مواد شیمیایی باشد. استراکچر بهتر است ساخته شده از پروفیل سنگین mm2، پیچ و مهره‌های آن تهیه شده از پروفیل ۶۰ در ۳۰، سیستم اتصال پایه‌ها به شکل C، دارای رنگ الکترواستاتیک پودری درجه یک، برخورداری از پایه تفلون با قابلیت رگلاژ بوده و تحت عملیات اسید شویی اولیه قرار گرفته باشد

سیستم‌های مختلف میز آزمایشگاه

سیستم میزبندی آزمایشگاه در حال حاضر شامل ثابت و مدولار بوده که هر یک دارای عملکردی مشابه هستند. البته میزهای آزمایشگاهی مدولار انعطاف پذیر بوده و می‌توان آنها را از نظر ارتفاع به راحتی تغییر داده و جابجا کرد. بر همین اساس آزمایشگاه‌های پایدار بهتر است از میزبندی‌های ثابت استفاده کنند. اما به طور کلی اغلب آزمایشگاه‌ها به هر دو سکوببندی ثابت و متحرک احتیاج دارند تا فعالیت‌های آزمایشگاهی با بیشترین بهره‌برداری انجام گیرد. در ادامه این مقاله با میزبندی‌های ثابت، مدولار و متحرک بیشتر آشنا خواهید شد.

میزبندی‌های ثابت آزمایشگاه

 

اغلب میزبندی‌های ثابت در آزمایشگاه‌های مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرند. ضمن توجه به ابعاد استاندارد میز آزمایشگاه، بایستی به ساختار این میزها توجه شده و آنها را در سبک ها، رنگ‌ها و متریال‌های با کیفیتی تهیه کرد. در حال حاضر میزبندی های ثابت در مقایسه با گذشته از قابلیت انعطاف پذیری بیشتری برخوردار بوده و می‌توان بعد از به پایان رساندن کفپوش‌ها اقدام به نصب آنها کرد. کارایی میزبندی‌های ثابت با توجه به تعبیه کانال‌های تاسیسات الکتریکی و مکانیکی در بخش پشت میز بسیار افزایش پیدا کرده است.

میزبندی‌های مدولار آزمایشگاه

 

چنانچه محیط آزمایشگاهی نیاز به تغییر کاربری فضاها داشته باشد می‌توان از سیستم میزبندی مدولار کمک گرفت. اغلب این سیستم‌ها به صورت دیواری توسط قاب‌های فولادی که نوعی سیستم پشتیبانی متصل به دیوار است نصب گردیده‌اند. به منظور طراحی این سیستم بایستی به مواردی از جمله استحکام دیوار، نازک کاری و تحمل بار آن توجه داشت.

میزبندی متحرک آزمایشگاه

 

از گزینه‌های مناسب به منظور دسترسی به بخش‌هایی از تجهیزات رومیزی سنگین استفاده از میزبندی‌های متحرک همراه با چرخ‌های گردان است. بهره‌گیری از این میزبندی‌ها در هنگام تغییر فضای کاری و یا احتیاج به فضای اضافی بسیار کارآمد خواهد بود.

میز آزمایشگاهی و ضرورت‌های آن

 

  • کیفیت، نحوه قرارگیری، تعداد و نوع میز آزمایشگاهی اثر مستقیمی بر عملکرد کاربران دارد. با توجه به این امر میزبندی‌های آزمایشگاهی بایستی از لحاظ کمی با دامنه عملکرد و تعداد کارکنان متناسب باشد. همچنین از نظر کیفی ابعاد استاندارد میز آزمایشگاه رعایت گردیده باشد.
  • طراحی سکوبندی آزمایشگاه بایستی بر اساس شرایط حال حاضر و نیازهای آینده انجام شود.
  • متریال‌های میز آزمایشگاهی بایستی بر اساس نوع کاربری آزمایشگاه انتخاب شوند.
  • بین میزها بایستی فضای حداقلی بین ۹۰ الی ۱۲۰ سانتی‌متر وجود داشته باشد تا کاربران به راحتی تردد نمایند.
  • سطوح میزها بایستی با توجه به فعالیت‌های آزمایشگاهی از جمله اسید، حرارت، قلیا، حلال‌های ارگانیک، رنگ‌ها، ضربه و فشار از مقاومت لازم برخوردار باشند.
  • درزهای موجود بر روی سطح کار نیز بایستی توسط مواد بندی کشی ضد اسید ARDL بسته شوند.
  • در انتخاب متریال صفحات بایستی به مواردی از جمله رشد عوامل میکروبی در درزها، شیارها، فرج و خلل توجه شود.
  • لبه‌های خارجی میزها بایستی گرد طراحی شوند تا از بروز آسیب به کاربران پیشگیری کند.

سخن پایانی

 

سیستم و ابعاد استاندارد میز آزمایشگاه از مهمترین مواردی است که بایستی در انواع محیط‌های آزمایشگاهی علمی و صنعتی به آن توجه شود. رعایت مشخصات و ابعاد استاندارد، بهره‌گیری از مواد مقاوم و رعایت اصول ایمنی باعث طول عمر تجهیزات آزمایشگاهی و افزایش کارایی آنها می‌شود. بر همین اساس به منظور تامین، طراحی و اجرای میزهای آزمایشگاهی بایستی از شرکت‌های معتبر در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی راهنمایی و مشاوره‌های لازم را کسب کرد.

برای مشاوره تخصصی و رایگان کارشناسان دوریس و آسکیلان لب با همکاران ما تماس بگیرید.